Etiketter

, ,

Det skulle bli något bra. En nystart, en knuff framåt, något som gav energi till ljusningen som började anas. Visst väckte det stress i och med några måsten som jag borde ha tagit tag i, nya ovissheter och en vilja att göra allt så bra jag kan, men det är ok att något ger lite stress när det är en stor förändring och något helt nytt. Då vore det konstigare om det inte kändes lite pirrigt. Men det var bra. Det kändes bra.

På ett sätt blev det bra. Jag fick bekräftat några saker som jag är bra på, några saker som jag behöver, fick för ett litet tag känna delaktighet och utbyte. Jag vet lite mer nu.

Men det känns inte bra. Det bestående intrycket, nu när det är över, är inte bra. Inte alls. Tvärtom.
Det är värre än innan.
Det raserade en hel del av det jag hade byggt upp, långsamt och under lång tid, och nu vet jag inte hur jag ska komma dit igen. Stressen är ett faktum, och jag har inte lyckats komma ner i varv och koppla av på flera veckor – så som det blir när jag blir stressad på grund av utmattning. Och ja, jag är en bra bit inne i utmattningen igen. Det gick snabbt att rasa. Krascha.
Ljusningen jag såg ser jag inte längre. Jag vet inte om den släcktes eller om jag bara inte ser den för att jag är för trött och har lite för mycket verklighet i vägen för att kunna känna hopp. En depression blir inte bättre av utmattning…

Men… det skulle bli något bra. Något bättre. Och det blev inte det. Och jag kan inte riktigt hantera det. Nederlaget.
Jag kan inte känna alla de där rätta sakerna jag säger till mig – nu har jag testat, jag klarade åtminstone det jag skulle göra, människor gillar mig, det är inte ett nederlag bara för att jag kraschade, jag kan lära något av det här och ta med mig något positivt, blablablablabla – och de ger ingen som helst lindring i stunden. För det jag tar med mig mest är ett släckt hopp. Hoppet om att kunna komma tillbaka till ett jobb jag trivdes med och är bra på. Nu måste jag inse att det inte är hållbart. Ytterligare en dörr har stängts. Och det känns inte bra. Inte på något enda sätt.