Om mig

b9dc81e6-4be6-418c-83c9-9f4520af34cdJag går med lätta steg och öppna sinnen mellan saga och verklighet, dansar, skuttar, skriver, sjunger, drömmer, lyssnar, betraktar och älskar mig genom livet. Ett naturbarn som lever i staden men dansar barfota i daggvått gräs och över solvarma klippor, en vandrerska med ögon blå och havet i själen. Sköldmö, älskarinna, drottning. Sovereign och bean feasa.

I grundtonerna av min melodi, den silverne kärnan av mitt jag, finns nyfikenhet och närvaro, lycka och livslust, inkänning och klarsyn, förundran och förståelse. Jag har nära till hänförelse och harmoni, till ett tidlöst nu och det som finns bortom. De är mina livbojar.
Jag är Gudinnetroende och naturtrognes, men föredrar att leva min tro framför att prata om den. Jag tror också på livet, på berättelsens kraft, på kärlek och ärlighet, solidaritet och engagemang, på att vi är större och starkare än jag, samtidigt som jag står i mitten av mitt liv.

Jag är ytlig och djup, ironisk och inkännande, jag älskar och hatar, jag är mörker och ljus. Jag tycker mycket och uttrycker en del av det här. Jag har ofta rätt, men är inte för inbilsk för att medge när jag har fel och rannsakar mig ständigt men utan att döma. Jag är mänsklig.

Jag är en överlevare: jag överlevde – tog mig ur – ätstörningar och självdestruktivitet och överlever med depression och trauman. Lågan som brinner i mig har kreativitet och destruktivitet som varsin sida, invid min livslust går döden som följeslagare. Men så länge jag lever väljer jag det friska, ljuset, livet och kärleken.

Och så här många ”jag” använder jag annars sällan på samma gång.

2 tankar på “Om mig”

  1. Hej Lisa, har så många gånger tänkt att jag ska skriva till dig, men varje gång blir det stockning i de meddelanden jag påbörjar. Har alldeles för mycket jag skulle vilja berätta och dela med dig. Håller på att kämpa mig upp ur en ätstörning som tagit 25 år av mitt liv, är i dag 31 och får för första gången adekvat behandling. Återvänder ofta till din blogg för att hämta kraft när det känns tungt, det dy skriver har oerhört stor betydelse för mig. Du visar att det är möjligt. Tack.

    • Hej Sara!
      Tusen tack för ditt svar – du anar inte vad det värmer mig att du är på väg ut ur det. Varje steg ut kanske inte känns bra, men det kommer att vara SÅ värt det. Jag har varit lite dålig på att skriva här eftersom jag haft det lite tungt. Men du… du får gärna kontakta mig. Jag håller tummarna för dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.