Etiketter

Läs och förfasas: ”Modeller ska tävla i bantning” (Aftonbladet, såklart)

You’ve gotta be kidding me! Men nej. Unga tjejer som har alla förutsättningar för att bli modeller förutom den lilla detaljen att de är för tjocka ska tävla om vem som går ner bäst i vikt, och vinsten är ett modellkontrakt, en portfolio och personlig tränare i ett år. Och de påstår att tjejerna ska gå ner i vikt (citat från AB:s artikel): ”under en hälsosam och realistisk tidsperiod”. Yeah, right. Vad ska vi gissa? 10 tjejer, 10 veckor, en röstas bort varje vecka?

För det första så skulle jag gissa att de här tjejerna inte är överviktiga, utan bara normala, och då finns det inget hälsosamt alls med viktnedgång.

För det andra så är en realistisk tidsperiod ganska subjektiv och beror helt på vem man frågar. Att hårdträna sig ned i vikt är inte hälsosamt, för det är nämligen vad jag tror att det kommer att handla om. Samma sorts viktnedgång som när Hollywood-stjärnorna ska komma i form ige: Hårdträning och ett alldeles för lågt näringsintag. Resultatet kanske ser snyggt ut, men satan vad det sliter på kroppen. Jättehälsosamt…

Frågan är nu: Vilket modellideal ska de ned till? Den nya trenden i Europa där man försöker bojkotta modeller med ett för lågt BMI, eller ett amerikanskt modellideal som fortfarande ligger lite under det, eller rent av Size 0? *Suck suck suck*