Etiketter

En författare skriver. Om du vill bli författare, skriv.

Skribent eller författare? Vad ska man kalla den som skriver? Jag ser mig mer som skribent än som författare när jag skriver, för något som det här har inte riktigt den verkshöjd jag skulle kalla för författande. Jag skriver visserligen annat också, ibland och sällan här, men jag kallar mig definitivt inte poet för det. Min definition av en författare är någon som lyckas slutföra en text, möjligen någon som skriver något med syfte att slutföra det. Men det är min syn, och hårklyverier. När jag skriver är jag skribent. Det hörs ju.

Och ja: Det enda sättet att bli en författare är att skriva, och slutföra. Slutförandet är avgörande. Du behöver inte vara publicerad för att vara författare, även om du behöver vara det för att vara publicerad författare. För att bli det krävs det lite mer än att bara ha skrivit. Men det handlar först och främst och alltid om att skriva.

Jag kan tycka att det är intressant när människor frågar författare hur man blir författare, som om det vore ett mysterium. Framgångsreceptet är mer än att skriva, men det är med ordet det börjar.

Skriver du? Då är du skribent, eller författare om du föredrar det.R

Det här var del 18 av Regina Bretts 50 livsläxor.