Etiketter

,

Människor jagar perfektion, de jagar lycka och framgång. Alltid på jakt. Men frågar man dem vad det perfekta, lyckan eller det framgångsrika är verkar de aldrig veta det.
Hur ska de då kunna nå det?

Det är klart att det jag inte ens vet vad det är blir ouppnåeligt. Frustrerande, rentav. För att inte tala om hur svårt det är att sätta upp en handlingsplan, steg och delmål om jag inte vet vad som är målet, och hur misslyckad jag känner mig när jag försöker och försöker men aldrig verkar nå fram.

Hur kan jag fånga något okänt? Hur vet jag då att jag inte redan fångat det?
Jag är kanske redan perfekt.
Lyckan är kanske precis här, och inte alls något jag behöver leta vidare efter.
Kanske handlar det inte ens om att jaga och fånga dem, utan om att hitta. Men hur vet jag det om jag inte vet vad jag söker eller vart jag är på väg?

Det här är sådant jag tänker på, sådant som blir viktigt för mig. Att sätta ord på saker och veta vad jag menar med orden. Jag tycker inte om att använda ord lättvindigt, tycker inte om att slänga mig med begrepp som perfekt och lycka utan att ha klart för mig vad jag menar. För mig är ord inte tomma och lättvindiga, utan fyllda med tanke och försök att fånga känslor.
Så kanske kan det komma fler inlägg på temat tankar om ord.